fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Svego istället för vego

By on 21 May 2019

Vill man vara snäll mot klimatet och miljön ska man bli svego istället för vego.
I vart fall enligt organisationen Svenskt kött som vill att vi ska äta svenskt kött och grönt efter säsong.

Inte helt oväntat tycker organisationen Svenskt kött att vi ska fortsätta äta kött och då välja svenskt kött.
Vi ska inte bli vego utan istället svego, tycker Svenskt kött som tagit fram recept för att inspirera.

– Vi behöver alla hjälpas åt och minska vår klimatpåverkan och arbeta för en hållbar utveckling utifrån de förutsättningar som finns där vi lever och verkar, konstaterar Svenskt kött i en pressrelase.
– Att tänka på vilken mat man äter är ett ganska enkelt sätt att minska ditt klimatavtryck och bidra till en hållbar utveckling, påpekar organisationen och föreslår svenskt kött i kombination med mycket grönt.

Svenskt kött påpekar att nästan hälften av all nötfärs, fläskfilé eller entrecôte importerad.
Vi importerar mycket från bland annat Polen, Nya Zeeland och Tyskland.

– Svenska bönder har arbetat länge för att minska klimatutsläppen från jordbruket och djuruppfödningen, vilket har gett resultat. Därför ger det svenska köttet betydligt mindre utsläpp av växthusgaser än kött som produceras i andra delar av världen. Djur som mår bra och får bra foder är några av förklaringarna, skriver Svenskt kött.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.