fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

”Svensk detaljhandel går bra”

By on 23 May 2019

Svenska företag inom detaljhandeln går bra.
Vinsterna är fortsatt goda.
Konstaterandet kommer från fackförbundet Handels.

Svenska företag inom detaljhandeln går bra och klarar den pågående strukturomvandlingen.
Det är slutsatsen i den nya rapporten ”Hur har handelns vinster och lönsamhet påverkats av strukturomvandlingen?” från Handelsanställdas förbund.

Rapporten menar att handeln som bransch klarar att växa och vara lönsam samtidigt som det pågår en stark strukturomvandling.
– Vi ville se om det stämmer att handeln är utsatt av sådant hårt tryck som det ofta sägs i debatten. Vi fann att handeln mår bra, och att företag som satsar på sin personal går ännu bättre, säger Stefan Carlén, chefsekonom på Handels (bilden).

Handeln utmanas av en hårdare internationell konkurrens, samtidigt som digitalisering och ökat fokus på e-handel gör att handeln åter måste omskapa sig självt.
Detta tycks dock inte ha påverkat vinsterna, menar Handels som anser att svenska detaljhandelsföretag fortfarande går bra.

– Rapporten visar tydligt att högre personalkostnader inte leder till lägre vinster, vilket ofta påstås. Tvärtom ser vi en samvariation mellan högre personalkostnader och högre vinster, säger Stefan Carlén.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.