Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Tar bort all svart plast senast 2021

Svart plast går inte att återvinna.
Nu drar ISS konsekvensen av det.
2021 ska den svarta plasten vara borta från dess restauranger.

Ett antal plastprodukter förbjuds 2021 men ISS vill ta ytterligare steg när det gäller företagets restauranger.
2021 ska de nämligen även vara fria från förpackningar i svart plast.

Svart plast är vanlig idag inom restaurang- och måltidsbranschen.
Användningsområden är exempelvis dressingburkar, salladsformar, matlådor och annat vid sidan av de brett förekommande plastsäckarna och stora påsarna av svart plast.

Men den svarta plasten kan än så länge inte sorteras ut och återvinnas eftersom den laserteknik som används vid sortering av plast inte klarar att urskilja svart plast och definiera den som plast.
Därför går den idag till förbränning istället för till återvinning.

Nu vill ISS därför av miljöskäl sätta stopp för användningen av svart plast i de egna köken och restaurangerna.
– Vi har startat utbytet av våra svarta plastförpackningar till återvinningsbara förpackningar med målet att vara helt fria från svart plast under 2021, säger affärsområdeschefen Fredrik Höglund till packnet.se.
– Det är ytterligare ett steg mot en fullt miljömässigt hållbar verksamhet, i våra restauranger men även inom ISS som helhet, konstaterar han.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.