Trivs som ny vd för Movement

Koordination, kunskap och kundfokus.
Typ.
– Ett väldigt roligt jobb med väldigt många spännande utmaningar, konstaterar Jennifer Friman, ny vd och koncernchef för Movement group.
 

I mitten av april meddelade styrelsen i Movement group nordic att man anställt Jennifer Friman som ny vd och koncernchef för bolaget, ett jobb som inkluderar vd-skapet i de svenska dotterbolagen Movement sales partner och Ancrona.

Jennifer kom då närmast från ett jobb som affärschef hos Essity hygiene and health med ansvar för den svenska affären och varumärken som Libero, Liberesse och Edet.
Som vd hos Movement skulle hon tillträda 1 september och styrelseordförande Torbjörn Karlsson uttryckte sin belåtenhet med valet av ny chef.
– Hon har en mycket bred erfarenhet inom alla Movements tjänsteområden, konstaterade Karlsson och några månader efter att Friman börjat så tycker hon att hon har kopplat greppet om det som är ett i hennes ögon riktigt bra företag.

– Vi har ett bra företag och mycket som vi kan utveckla inom den verksamhet vi driver och mitt fokus är stenhårt inriktat på att vi ska bli ännu bättre på det vi gör, säger hon.

Att delar av företaget får sina arbetsplatser flyttade från Stockholm till Malmö speglar heller inte någon ny inriktning, säger hon. Det är heller inget sneglande mot att bygga business i Danmark.
– Nej, vi har mycket kvar att uträtta i Sverige, konstaterar hon, och att vi gör en omfördelning av en del av resurserna mellan kontoren är inget att sätta fokus på.

Fokus kan vi däremot sätta på den bransch Jennifer Friman och Movement group verkar i.
– Det är en väldigt spännande bransch där det händer oerhört mycket nu, konstaterar Friman.

Läs mer i printmagasinet, Butikstrender 10/2018