Tuffaste dagen är idag?

Det är årets fattigaste vecka, enligt statistiken.
I så fall är denna torsdag årets fattigaste dag.
Här kommer Matsmarts förslag om hur du överlever den.

Sista veckan innan lön i januari är i statistiken den tuffaste på hela året för många svenskar.
Men Matsmarts vd Karl Andersson tips i fem punkter hur du sparar pengar och klarar de sista tuffa dagarna innan januarilönen.

– Passa på att frosta av frysen och laga mat på det du glömt att du köpt. Det minskar matsvinnet samtidigt som du sparar pengar, säger Karl Andersson, vd för nätbutiken Matsmart.

En tidig decemberlön, stora utgifter för julklappar och nya års- eller terminsavgifter som ska betalas, det är några anledningar till att många har en ansträngd privatekonomi just nu.
– Nu börjar årets fattigaste vecka. Men man kan komma långt på det som redan finns hemma i skåpen. Att ta hand om den mat man redan köpt sparar både pengar och minskar matsvinnet, säger Karl Andersson, vd för Matsmart.

Här är de fem tipsen han överlämnar – och eftersom det är den vecka det är så gör han det förstås gratis…

1. Öppna kylskåpet och skafferiet
Du har förmodligen mer mat hemma än du vet om. Dessutom är det ofta kul och utmanande att fundera ut nya rätter av det som redan finns hemma. Bonus – det kostar inte en krona.
2.Gör lunchlåda
Det finns få sätt att spara pengar som är effektivare än att ha med sig en lunchlåda till jobbet. Dessutom är det ofta nyttigare och tidsbesparande.

3. Gratis motion
Om vädret och avståndet tillåter – ta cykeln eller promenera till jobbet. Gratis motion, noll utgifter och betydligt bättre för miljön jämfört med andra transportmedel.
4. Underhållning for free
Det finns inget gratis här i livet, sägs det ju. Men det finns gratisaktiviteter i hela landet, som passar såväl unga som gamla. Kolla in din kommuns hemsida, där brukar det finnas gott om tips!

5. Dryga ut kassan
Behöver du ändå dryga ut kassan? Sälj sådant som du inte behöver på exempelvis Sellpy, Blocket eller Tradera. Där finns snabba pengar att tjäna.