fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Unga män är biffigast…

By on 30 October 2018

Unga män är den grupp som i minst utsträckning väljer vegetariskt.
Den troliga förklaringen.
De har gått på myten om behovet av kött för att bygga muskler…

Det är Coops Matometern som nu kommer med uppgiften att män i åldern 16-24 år är den grupp som i minst utsträckning väljer lakto-ovo-vegetariska måltider till lunch eller middag.
Medan det totala vegoindexet i september ligger på 30 stannar det i denna grupp på 20,8.

– Unga män är en grupp som överlag har ett högt energibehov och ofta söker snabba måltidslösningar. Tyvärr finns det en myt om att man inte bygger muskler lika bra med vegetariska proteiner, vilket inte stämmer, konstaterar Anneli Bylund som är dietist och hållbarhetsstrateg hos Coop.
– Om man ändrar tankesätt och sätter det vegetariska proteinet i centrum vid val av måltid så är det enkelt att få ihop mättande måltider som även hjälper till att täcka både energi- och proteinbehovet vid träning, påpekar hon.

Det senaste vegoindexet visar att alltfler svenskar väljer vegetariska alternativ och den grupp där flest väljer dylikt är kvinnor i åldern 25-34 år.
Ökningen när det gäller att välja vego är störst i åldern 35-44 år och de län där man mest väljer vegetariskt är Uppsala och Stockholm, konstaterar Coop.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.