Uppdaterat verktyg för butiksarbete

By on 2 April 2018
63200-vegetables

Nu publicerar Svensk dagligvaruhandel en ny upplaga av branschriktlinjen ”Säker mat i din butik”.
Den är den fjärde och rejält uppdaterade upplagan.
– ”Säker mat i din butik” är ett uppskattat verktyg för butiksmedarbetare”, säger Mona Lauermann Orheden.

Mona Lauermann Orheden är ansvarig för livsmedelssäkerhet hos Svensk dagligvaruhandel.
Som sådan är hon nöjd med att det nu kommer en ny upplagan av ”Säker mat i din butik”, branschriktlinjen för hur livsmedelsbutiker ska arbeta med livsmedelshanteringen för att leva upp till lagkrav och annat.

Det här är fjärde versionen av branschriktlinjerna sedan de publicerades första gången 2006.
Mona Lauermann Orheden konstaterar att de behövs och är värderade.

– Branschriktlinjen ”Säker mat i din butik” är ett uppskattat verktyg för butiksmedarbetare i deras arbete med livsmedelshygien och hanteringen av allt från varor vid varuintaget till märkning i delikatessdisken, säger hon.
– Den nya versionen är ett resultat av gott samarbete med och mellan Svensk dagligvaruhandels medlemsföretag.

Livsmedelsverket har bistått branschorganisationen i arbetet.
Det har bland annat handlat om att kvalitetssäkra och se till att branschen gjort korrekta tolkningar av aktuell lagstiftning.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.