fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

”Vi är ett matland i världsklass”

By on 29 August 2018

– Sverige är ett gourmetland i världsklass och både inom mat och livsmedel som inom besöksnäring har vi stora framtidsbranscher och möjligheter.
Det konstaterade statsrådet Helene Hellmark Knutsson när hon under onsdagen besökte Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Helene Hellmark Knutsson (s) är minister för högre utbildning och forskning. I den positionen besökte hon under onsdagen Grythyttan och Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet.

Lärosätet var först i världen med att inrätta måltidskunskap som forskarutbildningsämne och ministern påpekade den stora potentialen på området – innan programmet talade om punkten att laga lunch tillsammans med rektor och studenter och sedan äta tillsammans;

– Hela utbildningen och forskningen har blivit så mycket bredare, konstaterade hon. Det finns olika sätt att utveckla sig hela vägen inom den här sektorn av yrkeslivet.
Det finns också viktiga arbetsuppgifter inom mat- och livsmedelssektorn, konstaterade Helene Hellmark Knutsson.

– Vi får till exempel inte glömma bort den offentliga sektorn där vi verkligen behöver utveckla måltiden och allt kring den, sade hon.

Inom den akademiska världen sektorn finns, knutet till Örebro universitet och universitetsvärlden, i Grythytan också satsningar i form av Foodinnova och i nystartade Grythyttan Innovation & Startup Hub som ska knyta samman forskning, utveckling, företag inom mat och food innovation – allt med ambitionen att skapa nya företag, jobb och utveckling liksom kluster och samverkan inom sektorn.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.