fbpx
Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Vill bygga nytt i Jakobsberg

By on 11 December 2018

200 arbetsplatser.
Ett nytt rosteri.
Det handlar om Arvid Nordquist som vill flytta från Solna till Jakobsberg.

Rubrikerna är heta och frekventa och talar om hur kaffets framtid är hotad av råvarubrist, klimatfrågor och konkurrens från allt mer kaffedrickande kineser.
Men de svenska kaffeföretagen satsar.

Nyligen gick Löfbergs i Karlstad ut med ett besked om att man vill göra sin största investering någonsin i form av ett nytt kafferosteri.
Nu kommer motsvarande besked från Arvid Nordquist.

Ett nytt avtal mellan företaget och Järfälla kommun ger möjligheten att bygga ett nytt rosteri i Jakobsberg, intill E18.
Det säger man i ett pressmeddelande kan ge Järfälla ett tillskott på cirka 200 nya jobb.

– Det är verkligen positivt att ett så väletablerat varumärke som Arvid Nordquist väljer att etablera sig med en ny anläggning och ett nytt spännande koncept i Järfälla, säger kommunstyrelsens moderate ordförande Emma Feldman om projektet.
– Det innebär många nya arbetstillfällen för Järfälla och kommer att bidra på ett bra sätt till att förnya och utveckla Jakobsbergs centrala delar, påpekar hon.

Kommunen äger marken som ska säljas till Sagax som blir hyresvärd för Arvid Nordquist.
Projektet omfattar rostningsanläggning, lager och kontor.
– Vi ser fram emot att komma till Järfälla kommun. Det var 60 år sedan vi planerade och byggde vårt nuvarande rosteri i Solna. Det har hänt lite sedan dess, vi ser därför fram emot att flytta in i nytt rosteri och kontor som är byggt utifrån vårt nuvarande behov och med fokus på hållbarhet i alla delar, säger Anders Nordquist, vd för Arvid Nordquist.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.