Vill göra julen lite mer ”oh la la”

By on 3 oktober 2017
M016715_82142_Edition_2017.12_2500

Mixa jultomten med lite Père Noël och du får en jul som blir lite mer oh la la.
I vart fall enligt franska kedjan Picard.
– Vi ser en julifiering, en crossover med julsmaker av rätter som aldrig varit julrätter, säger måltidsforskaren Richard Tellström.

Picard är Frankrikes största kedja inom fryst kvalitetsmat och finns sedan 2013 i Sverige med 15 butiker och i vissa Ica-butiker.
Lagom inför julen presenterar kedjan nu ett urval festprodukter med sikte på glöggmingel, familjesammankomster vid jul och nyårsmiddagar ur sitt utbud på drygt 700 frysta råvaror och färdigmat.

– Många av våra produkter är perfekta för fester  och mingel där värden eller värdinnan vill göra annat   än bara stå i köket, säger Knut Faremo som är nordisk delägare i Picard.
– Vi vill att fler ska upptäcka hur klimatsmart, enkelt och   gott det är att ha en frys fylld med fransk matglädje hemma. Vi vill tillföra lite mer ”oh la la” i svenskarnas jul och nyår helt enkelt.

Måltidsforskaren Richard Tellström ser också en tydlig trendutveckling av den svenska vinterhelgmaten och i vårt sätt att fira.
– Julen firas alltmer före jul och inte från julafton och framåt, konstaterar han.

– Vi ser den nya julfesten med champagnemingel mitt på julafton för splittrade bonusfamiljer. Nya familjekonstellationer skapar behov av fester utan historiska familjetraditioner.
Vi får också fler fester kring jul och nyår, säger han.
– Fler vinterfester före jul med smårätter, små juldesserter, stor utveckling av julkanapéer och julsnittar, exemplifierar han.M016731_48323_Edition_2017.12_2500

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *