fbpx
GLAD PÅSK! Vi vill ut och träffa våra läsare! Har du några nyheter? Händer det något roligt i er butik? Kontakta redaktionen@butikstrender.se . Tjipp!

Vill inte ursprungsmärka kött

By on 12 June 2018

Besöksnäringens organ Visita går emot regeringens förslag och ville inte att restaurangerna ska behöva ursprungsmärka sitt kött.
– Det ökar regelbördan och försvårar jobbskapandet, hävdar man som argument för att få slippa.

Regeringen vill alltså lagstifta om ursprungsmärkning av kött på restaurang.
Motivet är att konsumenternas möjlighet att göra upplysta val ska öka.

Men från Visitas sida hänvisar man till att restauranggäster redan idag kan få veta köttets ursprung om de frågar.
– Det är viktigt att konsumenten kan få information och sedan över två år finns en policy för information om råvarornas ursprung, säger Jonas Siljhammar som är vd för Visita.
– Frågar man efter köttets ursprung kan man redan idag reda få på den. Det enda förslaget innebär är ytterligare en reglering som ökar byråkratin och kostar företagen tid och pengar.

– Restauranger köper in sina råvaror från olika håll och ursprunget kan variera från en dag till en annan. Att då jobba med märkningar som i butik är inte en framkomlig väg, hävdar Siljhammar.
– Det bästa och säkraste sättet att som gäst få den informationen är att helt enkelt fråga personalen på restaurangen. Då får man aktuell information och v i uppmuntrar den dialogen mellan gäster och företag.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.