Willys 200:e butik – Lidl vill dit…

By on 27 September 2017
lidlkarleken

Johanneberg i Göteborg.
Platsen för Willys 200:e butik.
Speciellt – inte minst som det var i Göteborg kedjan började etableras…

Willys Hemma i Johanneberg blev alltså kedjans butik nr 200.
– Varje butik är viktig, även den 199:e var lika viktig som alla andra men 200 är ändå något av en milstolpe, så lite extra känns det, säger vd för Willys Thomas Evertsson till FK.

För Willys var det en händelse som ser ut som en tanke att 200:e butiken hamnade just i Göteborg eftersom det var på västkusten man började bygga kedjan.
– Från att ha varit en liten lokal angelägenhet i västra Sverige så är Willys nu en kedja som sträcker sig från Kalix i norr till Trelleborg i söder och allt där mitt emellan, konstaterar en nöjd vd.

Samma mål – 200 butiker i Sverige – jobbar som bekant Lidl för och nu är det klart att man längs den vägen etablerar en butik i nya stadsdelen Kärleken i Halmstad, Lidls tredje butik i Halmstad.

– Vi är glada över att kunna etablera oss i ett så tidigt skede. Genom vår närvaro erbjuder vi boende och besökare ett lättillgängligt och prisvärt sortiment, säger Lulu Gylleneiden som är fastighetschef för Lidl Syd.
– Dessutom bidrar vi med att skapa nya arbetstillfällen på orten. Vi tror på Halmstad och fortsätter leta ytterligare nya etableringar i staden.

Butikstrender

Din säkrast källa till fakta om branschen, registrera dig här för dagligt nyhetsbrev – som en minitidning varje dag.