5,4 miljoner till jämställd fotboll

Under damernas fotbolls-VM samlade Ica-butikerna in pengar genom att sälja ett antal blågula produkter.
Pengarna ska gå till jämställd fotboll via initiativet ”Alla är olika – olika är bra”.
5,4 miljoner kr blev resultatet av Ica-satsningen.

”Alla är olika – olika är bra” är ett initiativ från fotbollförbundet. Ica vill, som partner till fotbollen, också se en fotbollsrörelse och ett föreningsliv där alla är och känner sig lika välkomna, oavsett kön, funktionsvariation, etnicitet eller sexuell läggning.

Det var bakgrunden till att Ica samlade in pengar till initiativet under dam-VM.
Nu ska pengarna delas ut till föreningar som arbetar aktivt för en mer jämställd fotboll.

– För Ica som är nationell partner för både dam- och herrlandslaget är det viktigt att påskynda utvecklingen för ent mer jämställd fotboll. Insamlingen visar vilket stort engagemang det finns för de här frågorna hos våra kunder och Ica-handlarna runt om i Sverige. Det är vi stolta över, säger Icas vd Anders Svensson.

Fotbollsvarorna såldes före och under mästerskapet i Frankrike i somras och genererade 5,4 miljoner. Nu ska pengarna börja delas ut.

– Alla är olika – olika är bra arbetar för att skapa och ge bättre förutsättningar till alla som vill vara en del av fotbollsrörelsen. Med ytterligare ett fantastiskt samarbete med ICA och den insamling som gjorts får vi resurser som är avgörande för våra flickor, säger Sevana Ghadimi, CSR-ansvarig på Svenska fotbollförbundet.