Söker du en artikel?  

Search
Close this search box.

Läs våra e-magazine

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

20 snabba.

Firar milstolpe på den tyska marknaden

Picadeli, en pionjär inom salladsbarer, fortsätter sin imponerande expansion i Europa och når nu en betydande milstolpe med 250 etablerade salladsbarer i Tyskland. Denna framgång markerar en viktig utveckling för företaget, som är en del av Greenfood-koncernen.

Fortsätt att läsa »

Unga svenskar stressade inför sommaren

En nyligen genomförd Sifo-undersökning, beställd av lågprisvarumärket Eldorado, avslöjar att en stor andel unga svenskar upplever stress inför sommarsemestern. Undersökningen, som omfattar svenskarnas semesterplaner och ekonomiska förberedelser, belyser de utmaningar och känslor som många unga står inför.

Fortsätt att läsa »

Stöttar unga talanger i Östafrika

Familjen Löfbergs Stiftelse har nyligen inlett ett flerårigt samarbete med stiftelsen Help to Help, som kommer att ge ungdomar i Tanzania och Uganda möjlighet att bedriva högre studier. Detta initiativ syftar till att utbilda framtidens samhällsbärare inom viktiga yrken som agronomer, ekonomer, ingenjörer och läkare.

Fortsätt att läsa »

Norsk miljardsmäll när laxexporten rasar

Norge står inför en betydande utmaning inom sin laxexportsektor. Enligt Norges Sjømatråd har exporten av fisk och skaldjur sjunkit med över två miljarder norska kronor, vilket ger en total exportvolym på 12,1 miljarder norska kronor för juni 2024.

Fortsätt att läsa »

Utnämnd till Sveriges bästa mack

En omfattande undersökning på den oberoende bildelssajten Skruvat.se avslöjar att OKQ8 är svenska bilisters favoritmack. Undersökningen samlade in över 2500 svar och visade att OKQ8 fick hela 39% av rösterna, vilket gör den till den mest uppskattade bensinstationen i landet.

Fortsätt att läsa »

Fokus på ansvarstagande och innovation

Åhléns har nyligen publicerat sin hållbarhetsrapport för räkenskapsåret 2023/2024. Rapporten, som täcker perioden 1 maj 2023 till 30 april 2024, visar på företagets starka engagemang för hållbarhet genom systematiskt arbete och nya initiativ.

Fortsätt att läsa »

Kallt kaffe har blivit hett

En trend sveper över Sverige igen: iskaffe. En färsk undersökning från Kantar, på uppdrag av Löfbergs, avslöjar att 36 procent av kaffedrickare i åldersgruppen 18–29 år väljer iskaffe. Detta är mer än dubbelt så många som bland befolkningen i stort, där siffran ligger på 15 procent.

Fortsätt att läsa »

Paraplyföretag i konkurs efter 96 år

Dalarnas Paraplyfabrik, det sista kvarvarande paraplyföretaget i Norden, har tvingats stänga sina dörrar efter 96 år av verksamhet. Den ekonomiska påfrestningen från pandemin och den höga inflationen blev för mycket för familjeföretaget att hantera.

Fortsätt att läsa »

Från IT-säkerhet till AI-lösningar

Magnus Hansson har gått från IT-säkerhet på högsta nivå till att utveckla AI-lösningar för fysisk detaljhandel. Genom att sälja sitt IT-säkerhetsbolag och övervinna en allvarlig cancersjukdom, har han kunnat finansiera och driva sitt drömprojekt: att göra detaljhandeln mer mätbar.

Fortsätt att läsa »

Ett av Sveriges mest valda livsmedelsvarumärken

För första gången har Norrmejerier tagit plats på listan över Sveriges mest valda livsmedelsvarumärken, enligt den senaste Brand Footprint Europe Report från analysfirman CPS GfK. Med 19 miljoner köp under perioden november 2022 till november 2023 har Norrmejerier blivit en stark spelare i svenskarnas shoppingvanor.

Fortsätt att läsa »

Coops pastasåser får ny förpackning 

Från och med nu kommer Coops populära pastasåser att säljas i tetrapak istället för glasburkar, en förändring som förväntas minska koldioxidutsläppen markant. Den nya förpackningslösningen innebär upp till 80 procent lägre CO2-utsläpp.

Fortsätt att läsa »

Betydande förändringar i konsumtionsmönster

En ny rapport från Sveriges Bryggerier avslöjar aktuella trender och förändringar inom dryckesförpackningar och konsumtionsmönster för 2023. Rapporten, som bygger på försäljningsdata från Delfi Marknadspartner, ger insikter i hur svenskarnas preferenser för olika drycker och förpackningstyper har utvecklats.

Fortsätt att läsa »

Nu vänder det – konkurserna minskar

För första gången på nästan två år har antalet konkurser i Sverige minskat, enligt den senaste statistiken från affärs- och kreditinformationsföretaget UC. I juni noterades en total minskning av konkurserna med 4 procent jämfört med samma period föregående år.

Fortsätt att läsa »

Syltpriser kan skjuta i höjden

Syltpriserna kan komma att fördubblas som en konsekvens av myndigheternas strängare regleringar mot bärindustrin, varnar branschfolk. Färre bärplockare leder till ökad import av bär, vilket driver upp priserna internationellt.

Fortsätt att läsa »

Arla efterlyser fler mjölkbönder

Arla, det bondeägda kooperativet, ser en ljus framtid för svensk mjölkproduktion. Efter att ha välkomnat 15 nya mjölkgårdar under förra året och inlett ett samarbete med Lantmännens Framtidsgård Viken, öppnar Arla nu upp för fler medlemmar från Värmland till Sörmland.

Fortsätt att läsa »

OKQ8 lanserar bilpool i Alingsås

OKQ8 fortsätter sin satsning på hållbar mobilitet genom att öppna fler bilpooler runt om i Sverige. Nästa stopp är Alingsås, där en ny bilpool etableras i samarbete med fastighetsbolaget Balder. Detta initiativ syftar till att öka tillgängligheten till delade bilar för både boende och arbetande i området.

Fortsätt att läsa »

Åhléns förbättrar sitt resultat 

Efter en lång period av ekonomiska utmaningar har Åhléns äntligen vänt trenden och visar vinst för första gången på över tio år. Företaget har meddelat att det uppnått ett rörelseresultat på 86 miljoner kronor och ett årsresultat på 148 miljoner kronor för 2023/2024.

Fortsätt att läsa »

Billigare öl nästa sommar? 

Mikrobryggerier i Sverige kan se fram emot billigare öl nästa sommar om förslaget om sänkt alkoholskatt går igenom. Finansminister Elisabeth Svantesson pekar på möjligheten att använda EU:s alkoholskattedirektiv för att minska skatten för dessa små bryggerier, vilket hittills inte har utnyttjats i Sverige.

Fortsätt att läsa »

Följ oss

Copyright ©2024
designpartner: www.simboads.com

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Responsible publisher: Dunia Jamil

https://www.high-endrolex.com/14