Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Apoteas grundare prisad av EY

Pär Svärdson, grundare av och vd för Apotea, är Stockholms främste entreprenör.
I vart fall enligt EY som måndag korade honom till ”EY entrepreneur of the year”.
Ytterligare fyra entreprenörer prisades under kvällen.

Pär Svärdson korades alltså till Stockholms främste entreprenör men som du ser på bilden prisades fler entreprenörer av EY denna kväll.
Under kvällen utnämndes Pernilla Ramslöv från Nox consulting AB till “Årets kvinnliga stjärnskott”. Johnny Warström och Niklas Ingvar från Mentimeter AB blev “Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för “Bästa internationella tillväxt” delades ut till Anders E Berg från Berg group holding AB.

Pär Svärdsons Apotea är idag en av landets största nätbutiker. Företaget har bland annat utsetts till svenskarnas favoritbutik på nätet och har fem år i rad röstats fram av Prisjakts användare till “Årets nätbutik”.
Apotea har vuxit snabbt sedan starten och omsatte 2018 över 2 miljarder kronor och har idag närmare 400 anställda.

– Pär Svärdson är en stor förebild för entreprenörer runt om i landet. Efter att ha sålt e-bokhandeln Adlibris, som han grundade 1997, tog han sedan över bolaget som 2012 blev nätapoteksbutiken Apotea. Han är en innovatör inom svensk e-handel och har i grunden förändrat och banat väg för en ny svensk apoteksmarknad, säger juryns ordförande Thomas Ek och påpekar att Svärdson dessutom ständigt strävar vidare.
– Trots framgångarna har Pär fortfarande stora ambitioner och har som vision att göra Apotea till Sveriges mest hållbara företag. Pär Svärdson är en mycket värdig vinnare och utan tvekan en av landets mest framstående entreprenörer, konstaterar Ek.

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch