ANNONS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Arla öppnar på Östermalm

Arla unika öppnar flaggskeppsbutik i Östermalms saluhall.
Det sker 24 januari 2020.
Då lanserar man sin ost-, kaffe- och vinbar i saluhallen.

Det är efter en succé i Torvehallerne i Köpenhamn som Arla tar konceptet till Stockholm.
Arla unikas ostar har under en tid kunnat avnjutas på etablerade krogar i Sverige, men nu blir hela sortimentet tillgängligt i butiken.

Arla unika är Arlas exklusiva ostsortiment, som nått stor framgång på krogar i både Sverige och Danmark.
Historien började redan 2002 när flera toppkockar ansåg att Arla, som ledande mejeri, borde försöka ta fram nya smaker.

Arla tog kritiken på allvar och startade utvecklingsprojektet Unika tillsammans med meriterade kockar och passionerade mejerister.
Resultatet blev en serie spännande och nyskapande ostar, som vitmögel- och blåmögelost, rödkittost, hård- och färskostar samt gourmetsmör.

I dag finns drygt 30 ostar i sortimentet, bland annat blåmögelosten Hallands himmel från Kvibille mejeri och Femme fatale från Troldhede Mejeri, som är senaste tillskottet i familjen Arla unika.
– Det känns viktigt att kunna erbjuda gäster en miljö där de kan smaka på ostarna – som de är, i mindre rätter och i kombination med dryck, säger Arlas Alex Racoveanu om den nya satsningen i Östermalms Saluhall.

Baren har 20 sittplatser och kommer att vara öppen från morgon till kväll. Morgonpigga gäster kan njuta av en härlig frukost. På lunchen serveras lättare varmrätter och sallader, vilka även finns som take away, och på kvällen förvandlas caféet till ost- och vinbar.

ANNONS <- SWAJPA ->

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch