Arla satsar vidare i Nigeria

Arla har drivit ett försöksprojekt i Nigeria sedan 2016.
Nu utvidgar man arbetet med att utveckla en hållbar mejerisektor.
Genom ett nytt samarbete ska 1 000 småskaliga bönder få bättre möjligheter.

Arla arbetar redan aktivt med befintliga utvecklingsprojekt inom den nigerianska mejeriindustrin, och kommer nu engagera sig ytterligare genom att underteckna ett nytt samförståndsavtal med delstaten Kaduna och den nigerianska regeringen.
Delstaten och regeringen kommer att erbjuda 1 000 nomadiserande mjölkbönder permanent mark med tillgång till vatten, och Arla kommer att vara den kommersiella partnern som köper, samlar in, förädlar och får ut den lokala mjölken på marknaden, beskriver Arla idag i ett pressmeddelande.

Nigerias befolkning – som förväntas uppgå till nära 400 miljoner människor 2050 – är bland de snabbast växande i världen, och konsumenternas efterfrågan på prisvärda näringsrika produkter ökar redan.
Det nya offentlig-privata samarbetet som ingåtts av Arla är det första av sin storlek i Nigeria och är en del av Arlas affärsstrategi för att möta konsumenternas efterfrågan i Nigeria. Det ska ske genom att balansera utvecklingen av den lokala mejerisektorn med importerad mjölk och mejeriprodukter.

– Vi ser på detta som en kommersiell affär, som gynnar våra ägare, bönder i sju länder. Samtidigt känns det bra att man så att säga bonde till bonde kan göra något bra. Vi har varit på plats i Nigeria och pratat med bönderna och vi vet att det fungerar, säger Heléne Gunnarsson vice ordförande Arla Foods.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Ny matfestival får premiär i oktober

Ny matfestival får premiär i oktober

En ny matfestival för ”medveten gastronomi” ska samla Nordens stjärnkockar och genomföra sin första upplaga i oktober i år i Stockholm.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.