Axfood-avtal för nytt lager

Axfood har enligt tidigare avsiktsförklaring tecknat avtal med Witron om att investera i bolagets teknologi för det högautomatiserade logistikcentret som planeras vara i full drift 2023.
Det framtida logistikcentret blir ett av de största och modernaste i Europa.

Den totala avtalade investeringen med Witron uppgår till 240 miljoner euro under perioden 2019-2023.
Axfood aviserade i oktober 2018 planen att skapa ett högautomatiserat logistikcenter i Stockholm.

Nu har avtal tecknats med Witron, en marknadsledare inom såväl dynamisk lager- och plockhantering som end-to-end logistiklösningar, som kommer att leverera en driftsäker automationslösning för stora volymer i samtliga temperaturzoner.

Den totala avtalade investeringen med Witron uppgår till 240 miljoner euro under perioden 2019-2023. Investeringsåtagandet fördelas i huvuddrag enligt följande: 20 procent år 2019, cirka 25 procent år 2021, cirka 45 procent år 2022 samt återstående del år 2023.

– Jag är glad att vi nu har tecknat avtal med Witron. Det innebär att vi har alla viktiga pusselbitar på plats för fortsatt framdrift av bygget av vårt högautomatiserade logistikcenter utanför Stockholm. Lösningen kommer att ge oss en mer flexibel, effektiv och hållbar logistikkedja för varuförsörjningen till våra butiker och leveranserna kopplade till vår snabbt växande e-handel. Med investeringen tar vi ett stort steg in i framtiden och stärker hela Axfood-familjens konkurrenskraft, säger Klas Balkow, vd och koncernchef för Axfood.