Bästa vinet – till myrorna…

Är det fredag så är det.
Då tar vi vårt ansvar.
Vi vidarebefordrar de bästa vintipsen till myrorna och spindlarna.

Det är meriterade sajten Vinliv som tar upp frågan.
För när den dagen kommer då restaurangmenyerna är fyllda av buffalolarver, myror, gräshoppor och spindlar så är det ju bara att gilla läget.

”Samtidigt som vi blir fler människor på planeten minskar våra jordbruksmarker och uppfödning av nötboskap blir hela tiden mer resurskrävande och svårt. Att föda upp insekter är inte i närheten lika resurskrävande och det finns heller inga krav på att fodret måste vara på ett visst sätt”, konstaterar Vinliv.

Man slår också fast att insekterna är rika på mängder av viktiga näringsämnen, fetter och mineraler men Vinliv konstaterar också att den dagen det är mest insekter på restaurangmenyn vill man ändå ha vin till.

Därav dagens rekommendationer.
Till friterad tarantellaspindel med sötsur sås och enkel bönsallad rekommenderar man en fyllig, fatlagrad och lätt smörig chardonnay och fastnar för en Penfold KoonungaHill Chardonnay 2018.

Står däremot smörstekt syrsa med couscous och stekt paprika på menyn passar en frisk och skön riesling, anser Vinliv och förslaget är då en Ruppertsberg Imperial Cuvée.
Huruvida man ser kombinationen av mat och dryck som en upplevelse eller föreslår de alkoholhaltiga dryckerna för att ta udden av vad maten faktiskt innehåller framgår inte av sajten.