Bidrar med mellanmål till ensamkommande

Bidrar med mellanmål till ensamkommande
Skånemejerier inleder ett samarbete med Mötesplats Otto. Foto: Pressbild Skånemejerier

Skånemejerier inleder ett samarbete med Ensamkommandes förbund och skänker överskottsprodukter till mellanmål på dess Mötesplats Otto.

Franskägda Skånemejerier skänker överskottsprodukter till Ensamkommandes förbund för att bidra med hälsosamma livsmedel till deras Mötesplats Otto.
Där erbjuds barn och unga som kommit ensamma till Sverige såväl läxhjälp som mellanmål och möjligheten till ett viktigt socialt sammanhang, skriver företaget i en pressrelease.

I en livsmedelsproduktion som Skånemejeriers finns det, trots noggrann planering, alltid en risk för överproduktion och att produkter står osålda. För att dessa produkter inte ska gå till spillo har Skånemejerier inlett ett samarbete med Ensamkommandes förbund i Malmö, förklarar Skånemejerier.
Vid överproduktion bidrar Skånemejerier med mejeriprodukter och juice till förbundets Mötesplats Otto. 

– Att samarbeta med Ensamkommandes förbund som gör stor skillnad för nya svenskar är viktigt för oss. Det känns meningsfullt och förebyggande ur ett samhällsperspektiv att våra produkter bidrar till att skapa ett näringsrikt tillskott för någon som behöver lite extra krafter, säger Skånemejeriers hållbarhetschef Jeanette Flodqvist.

– Vi är oerhört glada över vårt samarbete med Skånemejerier. Till oss kommer många barn och unga i utsatthet, med tuff ekonomi och med få möjligheter till att äta nyttigt. Mellanmålet är också en väldigt viktig energikälla för alla de som kommer till oss direkt efter skolan för att ta del av vår läxhjälp, säger Omid Mahmoudi som är verksamhetsansvarig för Mötesplats Otto.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.