ANNONS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Butikstrender polisanmäler plagiat

En person har valt att plagiera Butikstrender, skapa en egen sajt och magasin och dessutom gjort det med ett utgivningsbevis som är Butikstrenders.
Fallet är polisanmält och föremål för rättsliga åtgärder.

Efter att under några månader ha funnits i Butikstrenders organisation, på arbetsträning från Arbetsförmedlingen, lämnade den aktuelle personen arbetsplatsen för att inte återkomma.
Personen i fråga valde sedan att kopiera Butikstrenders upplägg, koncept och uppdaterade webb.

Hen startade Butiksnytt.se och ett magasin, ännu inte utgivet i något nummer, med samma namn trots att det bolag som äger Butikstrender även äger utgivningsbeviset för Butiksnytt.
Hela fallet är nu polisanmält och kommer att bli föremål för rättsliga åtgärder.

Butikstrender vill genom att publicera detta meddelande berätta hur verkligheten ser ut och bidra till att våra läsare, annonsörer och prenumeranter inte blir förda bakom ljuset av ett plagiat som kommit till på illegala grunder.
Eftersom varumärkesintrånget även inkräktar på Butikstrenders kommersiella marknad är även det en aspekt som kommer att hanteras juridiskt.

I plagiatet Butiksnytt anges dessutom ett utgivningsbevis (28 878) som gäller utgivarens gamla tidning Sjöstadsbladet, vilken gick i konkurs.
Enligt PRV har personen inte heller uppdaterat utgivningsbeviset trots två påminnelser och adressaten är enligt PRV okänd. Utgivningsbeviset för Sjöstadsbladet går för övrigt ut i mars 2020.

Hör av dig till din kontaktperson på Butikstrender om du undrar något-

ANNONS <- SWAJPA ->

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch