Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Chark-SM i nygammal regi

Nu är Chark-SM tillbaka i charkbranschens regi.
Evenemanget lämnar forskningsinstitutet Rise.
Det överlåter eventet till branschorganisationen Kött- och charkföretagen (KCF).

Chark-SM har, med kvalitetsutveckling i fokus, arrangerats sedan 2001.
Navet i eventet är produkttävlingen där svensktillverkade charkprodukter kvalitetsbedöms och kan få guld-, silver- eller brons-omdömen, samt att det i varje klass utses en svensk mästare.

– Det är väldigt glädjande att vi nu kan presentera en ny lösning för Chark-SM. Det är en oerhört viktig mötesplats för kött- och charkbranschen med hög kvalitet och framåtsyftande diskussion och produktutveckling i fokus. Vi kommer att fortsätta att utveckla Chark-SM till mötesplatsen nummer 1 för kött och chark i Sverige, säger Magnus Därth, vd för Kött- och charkföretagen.

Chark-SM har arrangerats sedan 2001. Fram till och med 2014 skedde det genom ett samarbete mellan Rise (tidigare Sik) och KCF, medan 2016 och 2018 års arrangemang genomfördes av Rise på egen hand.
Evenemanget har vuxit mycket under dessa år och har nu över 500 deltagare i aktiviteterna. Detta gör Chark-SM till branschens största mötesplats.

– Som oberoende forskningsinstitut med expertis inom sensorik och kvalitet ska vi ta ansvar för att tävlingsdelen inom Chark-SM även fortsättningsvis håller hög nivå. Vi kommer även att samverka kring innehållet i konferensen. Däremot ser vi att arrangemanget som helhet ska drivas av branschen och därför är vi glada att de nu tar över, säger Carina Gatzinsky, som tidigare projektlett Chark-SM hos Rise.

Nästa Chark-SM kommer att arrangeras i Göteborg den 22 oktober 2020 och det sker i ett läge när konsumenterna mer än någonsin efterfrågar hög kvalitet och god smak hos charkprodukter.
–Vi ser positivt på att branschens stora evenemang nu kan utvecklas ännu mer, säger Patrik Swenzén, Chark-SM-ansvarig på tidskriften Kött & chark.

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch