City Gross lanserar podcast

Som ett nytt led i marknadsföringen lanserar nu City Gross en podd.
”Mitt i maten” är namnet och premiären genomfördes i måndags, 21 oktober.
Farzad Farzaneh och Linn Söderström rattar podden.

Den 21 oktober hade podcasten Mitt i maten premiär. I tio avsnitt lär programledaren Farzad Farzaneh och kocken Linn Söderström känna människor genom deras förhållande till mat.
Podcasten görs av City Gross i samarbete med produktionsbolaget Munck.

Varje avsnitt kretsar runt en maträtt som gästen har en speciell relation till. Linn Söderström, kock och en av programledarna för satsningen, tycker att samtal kring mat är ett perfekt sätt att lära känna människor.

– Det är lätt att prata med människor om mat. Alla har en relation till mat och deras smak säger väldigt mycket om vilka de är. Jag tycker att det är spännande att höra vad människor inte tycker om och vilken mat de undviker, berättar Linn.

Det första avsnittet gästas av artisten Maxida Märak, därefter följer Lilla Namo, influeraren Paula Rosas och andra profiler.
Av de gäster som deltar i podcasten är långt ifrån alla kända för sin matlagning. Oavsett hus stor erfarenhet gästerna har av matlagning generellt så har programledaren Farzad märkt att de har bra koll på maten de själva gillar och är intresserade av.
– Vi behöver ju alla äta. Man märker på våra gäster att de ofta har bättre koll på den mat de lagar än de själva tror, berättar Farzad.

Om sin egen relation till mat berättar Farzad att han gillar utmaningen i att laga det som finns i kylen.
– Istället för att handla till en speciell rätt så gillar jag att kolla i kylskåpet och försöka laga något gott av det som finns där. Kreativiteten i det tycker jag är väldigt kul.
Kocken Linn Söderström driver restaurangen Garba i Stockholm tillsammans med Marion Ringborg och har tidigare arbetat på krogar som Street, Operakällaren och Ekstedt.