Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

City Gross stänger i Lund

Efter att en längre tid ha letat nytt butiksläge väljer City Gross att lägga ned i Lund.
50 medarbetare varslas om uppsägning.
Butiken stängs innan sommaren 2020.

Efter att under en längre tid sökt efter ett nytt läge för City Gross butik i Lund väljer nu Bergendahls och City Gross att stänga butiken.
– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att stänga butiken utan att vi har ett nytt läge men ambitionen är att finnas i Lund och vi fortsätter leta möjliga lokaler, säger Daniel Forss, affärsområdeschef på City Gross. 

 City Gross Lund öppnade 2007 och var till en början en lönsam butik. Sedan kommunen år 2010 stängde genomfarten mot Boställsvägen har dock trenden varit vikande. 
– Att våra butiker är lönsamma är en grundförutsättning för verksamheten. Sedan genomfarten stängts och butikens tillgänglighet försämrats finns helt enkelt inte förutsättningar att utveckla butiken, förklarar Daniel Forss.

Butiken kommer att stängas innan sommaren 2020. Totalt varslas cirka 50 medarbetare om uppsägning. Fackliga diskussioner har inletts och både HR-avdelningen och företagshälsovården kommer att vara involverade under hela processen. Eftersom kedjan har flera butiker i närområdet är ambitionen att tillsätta eventuella vakanser i dessa.

– Givetvis kommer vi stötta medarbetarna så gott vi kan inför och efter att butiken har stängt. Finns det möjlighet att fylla tjänster i våra andra butiker är det en självklarhet, avslutar Daniel Forss.
De närmaste City Gross-butikerna blir efter nedläggningen i Lund butikerna i Staffanstorp, Stora Bernstorp och Landskrona.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.