ANNONS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

City Gross stänger i Lund

Efter att en längre tid ha letat nytt butiksläge väljer City Gross att lägga ned i Lund.
50 medarbetare varslas om uppsägning.
Butiken stängs innan sommaren 2020.

Efter att under en längre tid sökt efter ett nytt läge för City Gross butik i Lund väljer nu Bergendahls och City Gross att stänga butiken.
– Det känns naturligtvis väldigt tråkigt att stänga butiken utan att vi har ett nytt läge men ambitionen är att finnas i Lund och vi fortsätter leta möjliga lokaler, säger Daniel Forss, affärsområdeschef på City Gross. 

 City Gross Lund öppnade 2007 och var till en början en lönsam butik. Sedan kommunen år 2010 stängde genomfarten mot Boställsvägen har dock trenden varit vikande. 
– Att våra butiker är lönsamma är en grundförutsättning för verksamheten. Sedan genomfarten stängts och butikens tillgänglighet försämrats finns helt enkelt inte förutsättningar att utveckla butiken, förklarar Daniel Forss.

Butiken kommer att stängas innan sommaren 2020. Totalt varslas cirka 50 medarbetare om uppsägning. Fackliga diskussioner har inletts och både HR-avdelningen och företagshälsovården kommer att vara involverade under hela processen. Eftersom kedjan har flera butiker i närområdet är ambitionen att tillsätta eventuella vakanser i dessa.

– Givetvis kommer vi stötta medarbetarna så gott vi kan inför och efter att butiken har stängt. Finns det möjlighet att fylla tjänster i våra andra butiker är det en självklarhet, avslutar Daniel Forss.
De närmaste City Gross-butikerna blir efter nedläggningen i Lund butikerna i Staffanstorp, Stora Bernstorp och Landskrona.

ANNONS <- SWAJPA ->

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch