Deligate tar in nytt kapital

Örebro-baserade Deligate tar in 7,5 miljoner kronor från bland andra Swedia Capital, som drivs av Staffan och Fredrik Persson.
Bolaget, som idag finns i tre länder, ska använda pengarna till att påskynda den internationella expansionen och produktutvecklingen.

– Vi har många stora och spännande saker på gång, så det känns kul att få med nya, engagerade ägare i bolaget, säger Adam Vikström som är vd för Deligate.
– Vårt kapital säkerställer finansiering för den expansion vi planerar framförallt på nya marknader och vi har lyckats med vår målsättning att hitta investerare med lång erfarenhet och bra track record av tillväxtbolag.

Deligate arbetar för att minska matsvinnet i butiker, genom digitala verktyg som spårar och ger statistik om vilka varor som är på väg att passera sitt utgångsdatum.
Idag har bolaget kunder i Sverige, Norge och Danmark och bolagets lösning för minskat matsvinn används inom butikskedjor som Ica, Hemköp och Coop i Sverige.

– Deligate är den typ av bolag vi gärna investerar i. En tydlig idé, enkel affärsmodell, skalbar och möjlig att ta till flera marknader. Ledningen har ett stort eget ägande och fokus på kundnytta, tillväxt och kostnadskontroll, betygsätter Fredrik Persson på Swedia Capital.

Med i nyemissionen är även den nuvarande ägaren Svanberg & Co invest, samt Malmö-entreprenören Håkan Lagerberg, storägare och vd för First North-noterade  Swedencare.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

264 miljoner euro till Arla-bönderna

264 miljoner euro till Arla-bönderna

Arlas representantskap röstade i veckan ja tillförslaget om en efterlikvid på 17,6 öre per kilo mjölk till alla Arlabönder, totalt 264 miljoner euro.

Nu har Clas Ohlson öppnat nya i Ingelsta

Nu har Clas Ohlson öppnat nya i Ingelsta

Torsdag 25 februari – inte bara lönedag för många utan även dagen då Clas Ohlson öppnade sin nya butik i Norrköping, mer exakt i Ingelsta köpcentrum.

Studenter inte så heta på ekologiskt

Studenter inte så heta på ekologiskt

Närmast är inte lika viktigt längre – och rabatter på kött är viktigare än ekologiskt. Mecenat som undersökt mer om hur studenters köpvanor rör sig.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.