Dussinet fullt i Göteborg

Nu är det klart för Lidls tolfte butik i Göteborg.
Det handlar om en butik i Kviberg.
Butiken hamnar i en expanderande del av Sveriges andra stad.

Nu är det alltså klart att Lidl bygger en ny butik i Kviberg, kedjans tolfte butik i Göteborg.
Den nya butiken blir granne med nybyggda bostadsområdet Kvibergs ängar, Kvibergs kaserner och Prioritet Serneke arena och får ett lättillgängligt läge för boende, bilister och cyklister.

– Det känns otroligt spännande att Kviberg är platsen för Göteborgs nästa Lidl-butik. Detta är ett av de största och viktigaste stadsutvecklingsområdena i Göteborg där Kviberg och Gamlestaden växer ihop och i framtiden kommer knytas samman med Göteborg centrum, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef hos Lidl Sverige.

Butiken i Kviberg kommer att ha 800 kvadratmeter butiksyta och beräknas öppna sommaren 2020. Området utvecklas av fastighetsägaren Dvlpmnthus AB som arbetar för att utveckla området med ett handel- och servicecentrum för de närboende med livsmedelsbutik, gym, kontor, vårdenhet samt apotek.
I dagsläget står det klart att Fitness24Seven etablerar ett gym i projektet och slutdiskussioner pågår med ett antal potentiella hyresgäster.

– Det är oerhört glädjande att kunna presentera Lidl som den senaste hyresgästen i projektet. Lidl valdes ut i stark konkurrens och kommer att berika området med en eftertraktad och välsorterad butik av högsta standard, säger Visar Jaha på Dvlpmnthus AB.