Fazer satsar stort i havre

Fazer fortsätter sin tillväxtstrategi med investeringar i nordisk havre.
Totalt kommer man att investerar 320 miljoner kr i kvarnverksamheten.
Hälften av investeringen hamnar i Lidköping som därmed fördubblar havrekapaciteten.

Finska Fazer kommer totalt att investera cirka 320 miljoner kr i sina kvarnar.
Hälften av investeringen, 160 miljoner kr, görs i Lidköping och totalt kommer både enheten i Lidköping och den i Lahti att fördubbla sin havrekapacitet.

Internationell efterfrågan på havre ökar snabbt och med denna strategiska investering vill Fazer bli den ledande aktören inom växtbaserad mat i norra Europa, konstaterar företaget i en pressrelease.

– Fazer vill fortsätta att växa i norra Europa och mer än så. Dagens medvetna konsumenter värdesätter både bekvämlighet och välmående. Med vår expertis inom havre tar Fazer nu verksamheten till nästa steg, säger Mats Liedholm, vd för Fazer Sverige.

Investeringen på 320 miljoner kronor kommer att delas lika mellan Fazer Kvarn i Lidköping och Lahti. Ett helt nytt kvarntorn byggs vid respektive kvarn, en utbyggnad som fördubblar kvarnarnas nuvarande havrekapacitet.
När tillbyggnaderna är klara kommer Fazer att vara nummer ett inom havre i Norden och ett av de ledande företagen i Europa, konstaterar man.

– Expertis inom havrerelaterad kvarnverksamhet, forskning och utveckling kommer i framtiden att spela en ännu viktigare roll för att vi ska våra strategiska mål. Fördubbling av kapaciteten i båda kvarnarna kommer även att kunna skapa nya arbetstillfällen. Efterfrågan ökar snabbt på näringsrik växtbaserad mat, tillverkad av lokalt producerade råvaror, sammanfattar Mats Liedholm.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna på väg mot nytt miljardförvärv

Klarna är på väg att investera i ett nytt företag. Det handlar om ett köp av en tysk jätte och rör sig enligt media om en ny miljardaffär för Klarna.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.