Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Fem lag klara för final i Skolmats-SM

Finalisterna i Sveriges största skolmatstävling har utsetts. De fem lagen, som kommer från olika delar av Sverige, kommer i vår att tävla om förstapriset – en gastronomisk inspirationsresa till spanska Alicante.

De fem finallag som kommer att göra upp om titeln ”Årets bästa Skolkockslag” i SkolmatsGastro 2020 har nu korats. Lagen kommer från skolorna Vellingeskolan i Vellinge kommun, Navets skola i Örebro kommun, Lagmansskolan i Mjölby kommun, Tiundaskolan i Uppsala kommun, samt Fajansskolan i Falkenbergs kommun.

Över en miljon skolmåltider serveras varje dag, och de lagas av fler än 15 000 skolkockar runt om i Sverige. Tävlingen SkolmatsGastro – SM i Skolmat – arrangeras av Lantmännen, i samarbete med Martin & Servera, med syftet att lyfta fram skolkockarnas arbete och inspirera till ännu bättre skolmat.

– Det är jätteroligt att vi fått så många bra ansökningar och vi ser fram emot att få komma ut och träffa skolkockarna på skolorna, säger Susanna Liljeblad, försäljningsdirektör på Lantmännen Cerealia Foodservice och en av jurymedlemmarna i SkolmatsGastro 2020.

Under januari och februari kommer finallagen att tävla på hemmaplan i sina egna skolkök. Lagen kommer att coachas av Kurt Weid, en av SkolmatsGastros grundare tillika juryordförande. Under coachningen kommer de att få tips och råd inför finaldagen. Finallagen har en tävlingsdag var, då en jury finns på plats i skolan för att betygsätta skolkockarnas insatser och maträtter. Lagen tävlar med tre rätter – en varmrätt, en vegetarisk rätt och en soppa – som max får kosta 12 kronor per portion. Lagen ska även motivera hur de arbetar med hållbarhet i skolrestaurangen på lagledarens skola.

Vinnaren koras vid en prisceremoni under Kostdagarna som arrangeras av Kost & Näring den 26 mars i Malmö. Första pris är en gastronomisk inspirationsresa till Alicante i Spanien.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.