Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Fler vill ha veganskt julbord

Wärdshuset Ulla Winbladh lanserar sitt julbord i slutet av november.
För tredje året i rad dukar man även upp ett stort veganskt julbord.
Intresset uppges vara rekordstort.

På anrika Wärdshuset Ulla Winbladh på Djurgården samlas många familjer kring jul. Då flera generationer ofta äter julbordet tillsammans har efterfrågan på det gröna ökat från de framför allt yngre gästerna.

– Vårt julbord är snart fullbokat och vi ser att allt fler valt det veganska julbordet i år. Än så länge äter de flesta av det vanliga julbordet men det är bara en tidsfråga tills de veganska alternativet blivit lika stort, säger Hanna Williamsson, restaurangchef på Ulla Winbladh.
– Vi ser redan hur många gäster börjar fylla på tallrikarna från det veganska bordet för att sedan komplettera från det klassiska.

Ulla Winbladhs veganska julbord kompletterar deras klassiska julbord. Till det veganska julbordet har kockarna istället skapat alternativ till sill, lax, kallskuret och de varma rätterna.

Julbordet dukas upp på en separat buffé och innehåller bland annat vegansk skagen, gulbetor med tångrom, gravad morot med dill- och senapsås, kålrotslåda, julbullar med svampsås och saffran- och lingonsockerkaka, meddelar restaurangen.
Ulla Winbladhs julbord serveras från torsdagen 21 november till måndagen 23 december.

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch