Här är de viktigaste mattrenderna

Vilka är de viktigaste mattrenderna?
Tja, vilka skulle ha bättre koll på det än världens kockar.
I nya trendrapporten Kockkompassen drar de upp riktlinjerna för framtidens mat.

Det är Ica som nu lanserar Kockkompassen om trenderna som styr framtidens matlagning.
Till sin hjälp har man tagit tio världsledande kockar och 450 tongivande profiler inom restaurangbranschen.

De internationella kockarna är enade om att medicinsk mat, en fortsatt grön revolution och det naturnära fenomenet foraging är några av de viktigaste trenderna just nu.
Foraging beskrivs som ”den närodlade och växtbaserade kostens förlängda arm”.
Matlagaren tar saken i egna händer och går runt husknuten och plockar råvarorna själv, så att säga.

Paula Frösell, varumärkesansvarig hos Ica Sverige, förklarar bakgrunden till Kockkompassen;
– Vi är nyfikna på vilka globala mattrender som puttrar i restaurangvärlden eftersom det ger en försmak på vad som kommer serveras på våra egna matbord så småningom, säger hon och för Ica blir Kockkompassen något man tar till sig praktiskt redan nu.
– Kockkompassen blir en inspiration och guide som hjälper oss att utveckla nya produkter och inspirera våra kunder i köket. Bland annat översätter vi trenderna till lättlagade recept på vår hemsida.

Kockar från Slovenien, Mexiko, USA och Storbritannien tillhör dem som fått bidra till att ta ut kompassriktningen i rapporten.
Dessutom har Ica genomfört en ”Taste tracking” av 900 restaurangmenyer, där man alltså analyserat mer än 65 000 ord från menyer världen över.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.