Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

ICA Maxi Barkarby uppmärksammar våld i nära relationer

För människor som lever med våld i nära relationer är julen en särskilt utsatt tid. Därför testar ICA-handlaren Bernt Welander i Barkarby utanför Stockholm att använda digitala informationstavlor på butikens kundtoalett för att uppmärksamma det stöd Kvinnofridslinjen erbjuder utsatta kvinnor. På en avskild plats kan då personer som lever med hot och våld i en nära relation, eller känner någon som gör det, få information från Kvinnofridslinjen.

– Vi vet att julen är en särskilt utsatt tid för många kvinnor som lever med hot och våld i en nära relation. Inför jul känns det viktigt att i min butik sprida information om Kvinnofridslinjens arbete på ett enkelt sätt på en avskild plats genom den här digitala lösningen, Bernt Welander, ICA-handlare på ICA Maxi Barkarby.

För personer som lever med hot och våld i nära relation kan det vara svårt att kontakta eller få information från hjälporganisationer hemifrån via sin telefon eller dator, utan risk för att någon närstående får vetskap om det. Genom att uppmärksamma information om Kvinnofridslinjen ökar möjligheten att fler kan få hjälp och stöd.

– Kvinnofridslinjen besvarar mer än 100 samtal varje dag och många ringer under och efter jul. Om jag som ICA-handlare kan hjälpa kvinnor som lever med hot och våld i en nära relation genom att sprida information om Kvinnofridslinjen via min butik så vill jag självklart göra det, säger, Bernt Welander, ICA-handlare på ICA Maxi Barkarby.

ICA Fastigheter har projektlett arbetet med att få på plats den digitala lösningen.

– Våra lokaler kan vara så mycket mer än bara en plats där man handlar mat. För många är våra butiksytor en viktig mötesplats för alla delar av samhället, där man handlar mat och uträttar ärenden oavsett vem man är. Vi vill att våra handelsplatser ska vara mer än bara en plats där människor handlar sina varor, att finnas där för lokalsamhället är något som skapar mervärde för våra besökare och medarbetare, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.