Ica Maxi Visby vill inspirera

Tolv år med Ica Maxi Visby och lika många år av engagemang.
Nu samlar man sina aktiviteter under rubriken ”Maximal gemenskap”.
– Allt hänger ihop, konstaterar handlaren Paul ”Dino” Larsson. 

Sedan ICA Maxi öppnade i Visby 2007 har de på olika vis engagerat sig i det gotländska samhället.
Det som började med att sponsra lokala idrottsklubbar och lokala producenter har med åren utvecklats till ett genuint hållbarhetsarbete som idag innefattar arbete för social inkludering, jämställdhet, hälsa och matsvinn för att nämna några delar.

Detta arbete har samlats under begreppet Maximal Gemenskap.
– Vi är en stor aktör på Gotland. Allt hänger ihop och för oss är det en självklarhet att hitta vägar för att kunna ge tillbaka och bidra till olika saker som gör skillnad. Ibland har magkänslan avgjort vad vi har hjälpt, men alltid på samma goda värderingar säger Paul ”Dino” Larsson, handlare på Ica Maxi Visby.

Sitt stora engagemang till trots har Ica Maxi Visby inte alltid berättat om detta arbete.
Men nu hoppas de inspirera till ännu mer engagemang på ön och skapa stolthet runt detta arbete som sker tack vare alla kunder.

Tillsammans med reklambyrån Knak och produktionsbolaget Björnhult har Ica Maxi Visby tagit fram korta dokumentära filmer och artiklar som berättar om de olika projekten.
Dessa samlas på den nya sajten maximalgemenskap.se

– Självklart vill vi att du ska handla hos oss, vi är ju ändå en butik. Men att jobba för ett långsiktigt samarbete med våra medmänniskor och lokalsamhälle är ännu viktigare. Att jobba långsiktigt med hållbarhet är en överlevnadsfråga för alla moderna företag, konstaterar Moa Lilja, handlare och vd för Ica Maxi Visby.
– Hållbarhet handlar inte enbart om miljö, även om det är en väldigt viktig fråga, det är också en fråga om till exempel hälsa, inkludering och jämställdhet, det är precis vad jag tycker Maximal gemenskap står för. Alla kan göra något – det här gör vi.

En stor intervju med Moa Lilja och Paul ”Dino ” Larsson finns i nya magasinet, Butikstrender 7/2019