Ica satsar ihop med Friskis & Svettis

Ett långsiktigt samarbete för att förbättra folkhälsan i Sverige.
Det är tanken bakom Icas och Friskis & Svettis nya samarbete.
Ambitionen är att få fler att anamma en sundare vardag och livsstil.

Ica och Friskis ska göra gemensamma satsningar för att guida och engagera mot en hälsosammare vardag.
Kost och rörelse hänger ihop, tränar vi mer vill vi äta mer hälsosamt, resonerar de två parterna som dessutom lutar sig mot en undersökning de låtit göra där 20 procent av de som svarat säger att de skippar träningen för att de ätit för dåligt.

– Vi märker ett stort intresse för hälsa och vi vill guida och inspirera Friskis medlemmar och Icas kunder kring kostens betydelse kopplat till en hälsosam och aktiv livsstil. Vi vill göra varje dag lite enklare, så också inom hälsa, säger Paula Frösell, dietist och ansvarig för hälsokommunikation hos Ica Sverige.

Friskis & Svettis har under sina 41 år inte bara byggt upp en stor kunskap, utan också ett förhållningssätt till träning som något härligt och otvunget.
– På Friskis förhåller vi oss till mat på samma sätt som vi gör till träning. Det ska vara lustfyllt, fritt och otvunget. På så sätt skapas en träningsmiljö, där var och en får vara precis som den är. Tillsammans med Ica har vi nu en unik möjlighet att göra skillnad för ännu fler människor, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare för Friskis & Svettis.

Samarbetet tar avstamp i Träningsbekännelser, en undersökning som ligger till grund för de initiativ och den kommunikation som kommer rullas ut under hösten.
På uppdrag av Ica och Friskis har analysföretaget Augur frågat 2100 svenskar om deras kost- och träningsvanor, och framförallt deras motivation, variation och ursäkter kopplat till kost, rörelse och hälsa.

Undersökningen visar bland annat att 20 procent av de som svarat hoppar över träningen för att de tycker att de har ätit dåligt.
61 procent av Friskis-medlemmarna är intresserade av matinspiration kopplat till träning, och hela 84 procent av medlemmarna av hälsosam mat.