ANNONS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Ica satsar på vattensmarta recept

Torka och vattenbrist har blivit en svensk sommarrealitet, inte minst efter 2018.
Nu lanserar Ica en vattensmart receptserie.
Tanken är, bland annat, att inspirera till en minskad vattenförbrukning.

Torka och vattenbrist påverkar hela landet, konstaterar Ica i en pressrelease.
– Många människor oroar sig för torka och vattenbrist. Våra vattensmarta recept gör att det vattnas i munnen, samtidigt som människor kan spara lite på vattnet i vardagen, sammanfattar Ica-gruppens hållbarhetsdirektör Kerstin Lindvall (bilden).
– Vi vill inspirera våra kunder att spara på vattnet, utan att behöva spara in på livskvaliteten, säger hon.

Grundvattnet har sjunkit kraftigt under våren och på ett flertal platser i landet infördes i år bevattningsförbud rekordtidigt.
Myndigheterna varnar för att de låga vattennivåerna i delar av landet innebär att situationen i sommar kan bli ansträngd och enskilda brunnsägare rekommenderas att vara uppmärksamma gällande sin vattentillgång. Därför vill Ica vara med och lyfta denna fråga.

– Med de vattensmarta recepten vill Ica ge människor möjligheten att på ett enkelt sätt minska vattenförbrukningen i sin vardag och samtidigt synliggöra hur viktig vattenfrågan är för det svenska samhället, säger Kerstin Lindvall.

Recepten är skapade av Icas matkreatörer och hållbarhetsavdelning. Råvarorna är bra ur vattensynpunkt och med smarta tillagningstekniker kan människor minska på disken i sommarstugan eller inte behöva använda lika mycket vatten från den egna brunnen.
– Recepten bygger på svenska råvaror, med exempelvis fräscha grönsaker som ugnsrostas istället för att kokas och wraps som man kan äta med en servett för att spara på diskvattnet, berättar Kerstin Lindvall.

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch