Nu är Ica ute och cyklar igen…

409,5 varv runt jorden.
Resultatet 2016.
Nu startar en ny omgång av Ica-klassikern.

39 000 deltagare mellan 18 och 74 år deltog i förra årets upplaga av Ica-klassikern där det handlar om att röra på sig i 42 mil eller mer.
Cykling, simning, löpning och längdskidor är grenarna och att det är de är förstås inte konstigt när Ica hämtat inspiration från En svensk klassiker som ju innehåller Vättern runt på cykel, Vansbrosimningen, Lidingöloppet löpande och Vasaloppet på skidor.

Nu drar Ica igång en ny omgång av Ica-klassikern där deltagarna förra året alltså avverkade minst 16 380 000 km eller 409,5 varv runt jorden.
I år hoppas man locka ännu fler deltagare och en nyhet – som måhända fyller på deltagarlistorna – är att man i år får använda elcykel om än till priset att man då behöver avverka en längre sträcka än med traditionell pedaltramp. Alla grenar är naturligtvis handikappanpassade.

– Vi hoppas att kunna locka ännu fler deltagare i år och vår ambition är att få fler att börja röra på sig i vardagen och äta mer hälsosamt. Tanken med att införa elcykel är att nå en större målgrupp, säger Mats Liedholm, marknadsdirektör för Ica Sverige.

300 km cykling, 3 km simning, 30 km löpning och 90 km skidåkning är vad man ska samla ihop till i Ica-klassikern och nu är det närmast cykelmomentet som drar igång med första avtramp idag måndag, 10 april.

Text: Torbjörn Karlgren

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.