Icanders efterträdare virtuell bebis

En hittepå-bebis.
Förlåt, en ”virtuell bebisinfluencer”.
Elis är namnet och nu går hon i tjänst hos Ica.

En gång i tiden hade vi Icander som så småningom fick en Monica vid sin sida.
Det var en stor succé då.

I nästa led fick vi en Ica-Stig och där har vi nu en Ica-Stig 2.0 – succé även det.
Nu får vi Elis, den virtuella bebisinfluencern som enligt Ica ”ska förenkla vardagen för småbarnsföräldrar” och möjligen få dem att handla något mer på Ica.

– Det känns otroligt spännande att vi har Elis hos oss och att alla följare nu blir inbjudna till hennes värld. Eftersom hon är så liten bryr hon sig mest om saker som hör små barn till men vi kommer även se till att hennes konto blir en lärorik och inspirerande plats för alla småbarnsföräldrar där ute, säger Paula Frösell, dietist på ICA.

Elis kan enligt Ica vara världens första virtuella bebisinfluencer och ska vara sex månader gammal.
Genom Instagramkontot @bebiselis kommer hon (”hon” är Icas benämning i onsdagens pressrelease) dela med sig av sitt liv med allt som hör vardagen till.

– Jag hoppas kunna bidra med lättsamma men informativa råd och tips om hur man kan tänka när det kommer till mat och måltider för små barn – som att det är viktigt att få känna och klämma på maten, varför frukt och grönt är så bra för de minsta och så vidare. För det mesta har Elis duktigt följt mina råd men ibland har hon förstås vägrat, som tur är har jag ett par knep även för det, säger Paula Frösell, Icas dietist som ska vara en av de experter som fyller kontot.

Att det blev just ett Instagramkonto för Elis menar Paula Frösell beror på att småbarnsföräldrar spenderar mycket tid där och att det idag finns en brist på konton som både kan ge praktiska råd och underhålla dem på samma gång.