Idag öppnar Willys fjärde i Örebro

Idag öppnar Willys sin fjärde butik i Örebro.
Man tar över där Coop gav upp efter bara några år.
För Willys är däremot Örebro en stark marknad.

I april i år kom beskedet att Coop Baronen skulle stängas och att Coop därmed skulle överge den prestigesatsning man gjorde i Örebro och Baronbackarna 2013 efter nedläggningen av klassiska Coop Forum i Lillån.
Samtidigt meddelades att Willys skulle ta över fastighet och butik och idag, 19 september, öppnar Willys där.

Det blir den fjärde butiken i Örebro för Willys som känner stark medvind i staden.
–  Ombyggnationen har gått riktigt bra och flutit på enligt plan. Butiken har ett utmärkt geografiskt läge i förhållande till de andra Willys-butikerna i staden där den täcker in ett nytt område, säger butikschefen Jan Hjerpe (bilden) till Butikstrender.

Nu har man alltså öppnat den fjärde med ett bra upptagningsområde av stora bostadsområden inom rimligt avstånd och med en 3 000 kvadratmeter stor butik.
Senare i år kommer även erbjudandet om upphämtning av matkassar i butik med en upphämtningsstation strax utanför butiken. E-handel med hemleverans erbjuder Willys även sedan tidigare i Örebro.

Jan Hjerpe kommer närmast från Willys vid Fridhemsplan och har faktiskt sitt nionde butikschefsjobb när han nu ska ratta Willys Baronbackarna.
Nya Willys i Örebro får cirka 35 medarbetare och huvuddelen av dem är personal som tidigare jobbade i Baronbackarna under Coops flagg.