Klimatberäknade recept från Orkla

Nu lanserar Orkla klimatberäknade recept.
Ett digitalt verktyg ska göra det enklare att skapa klimatsmarta veckomenyer.
Ambitionen är att inspirera restauranger och storkök att bli mer hållbara.

En ny klimatmärkning som hjälper skolor och restauranger att sätta klimatsmarta rätter på menyn.
Det är ambitionen hos Orkla när man nu lanserar klimatberäknade recept och ett digitalt verktyg som gör det enkelt att skapa klimatsmarta veckomenyer.
Klimatmärkningen visar hur stor klimatpåverkan en portion av receptet har och hur stor andel av din dagliga “klimatbudget” portionens klimatpåverkan motsvarar.

– Vi vill hjälpa restauranger inom både privat och offentlig sektor att göra medvetna val för att minska avtrycket på vår planet. Därför har vi tagit fram en symbol för att visa vilken klimatpåverkan ett recept har. Det gör det lätt att jämföra olika recept och mäta hur stor klimatpåverkan maten man serverar har, säger Lars Lundahl, miljöchef på Orkla Foods Sverige.

Livsmedel utgör cirka en fjärdedel av den globala klimatpåverkan. Om vi ändrar vad vi äter skulle vi, enligt svenska myndigheter, kunna halvera vår klimatpåverkan från mat och samtidigt uppfylla kostråd och näringsrekommendationer, konstaterar Orkla.
– Det innebär stora utmaningar men också många möjligheter för de skolor och restauranger som vill servera klimatsmarta måltider, sammanfattar företaget.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klassikern pappersbaserat förpackad

Klassikern pappersbaserat förpackad

En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar bygger ett nytt samarbete. Det tar sin utgångspunkt i snögubben Valle som finns på Skistars destinationer och som nu blir glass.

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

En tredjedel svarar ”mer än 50 gånger per dag”, var femte 18-29-åring ”mer än 100 gånger per dag”. Det gäller hur ofta vi svenskar kollar mobilen.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.