Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

”Kvalitet är viktigaste trenden”

Färre är bättre.
Kvalitet är viktigaste trenden.
Det slår Gustav Trägårdh fast inför Åbymässan 12 september.

Gustav Trägårdh är kökschef på Sjömagasinet.
12 september ska han tala på ämnet ”Kvalitet” på Fastfood & café/Restaurangexpo på Åbymässan i Göteborg.

– Det finns tydliga tecken på att konsumenten ställer allt högre krav på att grejer ska vara bra. Det gäller inte bara maten de äter, utan även drycken. Det ska hellre vara en hantverksmässig och kärleksfullt tillverkad öl än åtta av mainstream-sorten, förklarar Trägårdh.
– Färre men bättre är den positiva trend som vi ser utvecklas allt mer intensivt under året och det gäller inte bara mat, det gäller allt, menar han.

Enligt Gustav Trädgård handlar kvalitet om kompromisslöshet vad gäller råvara. Det behöver inte nödvändigtvis innebära att råvaran är dyr, utan handlar om att välja färre av de produkter som är bra.

Vi kan titta på kvaliteten ur många olika perspektiv och tydligt se kopplingen på hur den hör ihop med andra stora mattrender som hållbarhet, hälsomedvetna val och etik.
En närodlad rädisa innebär inte bara högre kvalitet ur en miljösynpunkt, utan även smakmässigt. Och en lokalbryggd öl innebär ett medvetet val för konsumenter som allt mer kräver kvalitativa och unika produkter.

– Vi återkommer till det faktum att konsumenten tänker att färre är bättre och som kock innebär det att ta tillvara på råvaran på bästa möjliga sätt och hylla de råvaror som man arbetar med. De ska lyfta och kompletterar varandra, istället för motsatsen. Först när man förstår det får man ut maximal prestanda av de råvaror som man arbetar med, menar Gustav Trägårdh som alltså kommer att utveckla ämnet på Åbymässan 12 september.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.