Läkare rasar mot Icas nya avtal

Ica och Apotek hjärtat får kritik för sin affär med nätläkartjänsten Min doktor.
Läkarförbundet anser att frågan om affärer att det här slaget nu ska utredas skyndsamt, skriver Elin Karlsson som är ordförande i Rådet för läkemedel, it och medicinteknik inom Sveriges läkarförbund.

Det är i en debattartikel i Dagens industri som Elin Karlsson som representant för Sveriges läkare går till attack mot den nyligen offentliggjorda affären inom apoteksbranschen.
I den investerar Ica-ägda Apotek hjärtat 335 miljoner kr i nätläktartjänsten Min doktor.

– Det innebär en risk för ökade kostnader samtidigt som det varken är samhällsekonomiskt eller etiskt försvarbart, skriver Elin Karlsson.
– I dag får läkare inte äga apotek. Syftet med begränsningen var enligt lagstiftaren att förhindra att samma aktör har intressen i hela vårdkedjan. I dag har vi nya aktörer på marknaden och spelplanen är markant ändrad. Det är uppenbart att rådande lagstiftning inte längre fungerar för att uppfylla intentionen att motverka ekonomiska kopplingar mellan förskrivare och apotek, konstaterar hon i debattartikeln.

– Möjligheten för apotekskedjor att äga vårdföretag innebär en risk för ökade kostnader för patienten samtidigt som det varken är samhällsekonomiskt eller etiskt försvarbart, skriver Elin Karlsson.
– Läkarförbundet anser därför att frågan bör utredas skyndsamt eftersom det annars riskerar att skada patientens tilltro till vården och belastar vår gemensamma ekonomi, avslutar hon.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Magnus metod ska skapa nya maträtter

Magnus metod ska skapa nya maträtter

Doktoranden Magnus Westling har skapat en metod för att förbättra maträtter och utveckla recept – med början i råvarornas smakkaraktär.

Coop lanserar nytt ekologiskt för barn

Coop lanserar nytt ekologiskt för barn

Coop lanserar inför sommaren två ekologiska fruktdrycker för barn. Dessutom har man uppdaterat sina fruktpuréer med flera nya smaker, allt Krav-märkt.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.