Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela på sociala medier eller via e-post.

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post

Lammkött från Wales populärt

Djur som går ute elva månader om året.
Nära Sverige.
Lammkött från Wales är i ropet – om det nu inte bara vore för det där med Brexit…

Anette Stenebrant, Green Seed Nordic, arbetar för HCC Meat Promotion Wales och vill gärna slå ett slag för det walesiska lammköttet.
– Djuren föds upp och slaktas på plats, går ute och äter av det fantastiska gräset elva månader om året och ger ett kött som smakar fantastiskt, konstaterar hon.

Dessutom är det korta avståndet till Sverige från Wales en stor fördel, menar Anette.
– När man jämför med andra importländer för lammkött som Nya Zeeland och Latinamerika är ju avståndet minimalt, påpekar hon.
– Det kött som man beställer tisdag ena veckan är hos den svenske importören måndagen därpå, exemplifierar Anette Stenebrant som besökte Wales och två uppfödare nyligen tillsammans med representanter för Bergfalk & Co som har intresse av import från Wales.

De svenska konsumenterna har längs vägen fått en allt större faiblesse för lammkött och det hänför Anette till den karaktäristiska smaken.
– Kraftigt och smakrikt gräs som lammen äter elva månader om året ger ett fantastiskt kött, menar hon.
Det märks, för övrigt, på andra produkter från Wales vars grönsaker också generellt är smakrika – och det är, naturligtvis, ingen tillfällighet att Wales har en grönsak, purjolöken, som symbol…

Nu ligger Brexit, det engelska utträdet ur EU, som ett moln över horisonten även när det gäller lammköttet och ingen vet om molnet ger ett ihållande ösregn eller spricker och släpper fram solskenet.
– Nej, just nu vet vi inte hur villkoren på det här området eller i övrig handel med Storbritannien kommer att se ut, konstaterar Anette Stenbrant.
– Vi får agera lite mer kortsiktigt under tiden tills ett avtal finns och sedan hoppas att det blir så bra som möjligt för alla parter.

Butikstrender deltog också i resan till Wales och de walesiska lammköttsproducenterna 16-18 juni.
Ett längre reportage om Wales, lammkött och dess framgångar på den svenska marknaden kommer i nästa nummer av printmagasinet.

Läs mer i Butikstrender 7/2019 om walesiskt lammkött och dess väg till dagligvaruhandeln

 

Vi har över 100 st. nyheter nedanför!

Presenteras av

| Annons |

Föregående
Nästa

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons för dig med smak på livet.

Smakprov? Klicka här.

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Senaste nytt

| Annons | 

Föregående
Nästa

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Vi uppdaterar nyheter dagligen.

Läs vårt E-magazine

E-Magazine

För dig som vill veta allt som händer inom dagligvaru- och servicehandeln.

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

5 stycken snabba efter lunch varje vardag.

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Leverantörsnytt

| Annons |

Föregående
Nästa

Vill du också synas här?

powered by Typeform

Välkommen till Butikstrender.

| Annons | 

Föregående
Nästa

Anmäl till vårt nyhetsbrev.

powered by Typeform

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Blandad läsning

| Annons |

Föregående
Nästa

Glad läsning önskar redaktionen!

Annons | Swajpa höger eller vänster | Annons

Snart där!

| Annons | 

Föregående
Nästa

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch