Lantmännen betygsatt av Moody´s

Lantmännen har idag erhållit en värdering, en så kallad investment grade rating, från kreditvärderingsinstitutet Moody´s.
Moody´s ger Lantmännen betyget Baa3, ”stable outlook”, alltså ”stabila utsikter”.

Lantmännen är sedan 2015 placerade på den svenska kapitalmarknaden.
Det är man genom sitt obligationsprogram (MTN) med en emitterad volym på 1 250 miljoner kr idag av totalt tre miljarder kr.
Lantmännen har också kortfristiga certifikatprogram på den svenska kapitalmarknaden i svenska kronor och på den finska i euro.

Enligt Moody´s betygsättning idag återspeglar Baa3-ratingen Lantmännens starka ställning på marknaden med stora marknadsandelar inom olika affärsområden.

– Lantmännens nya officiella kreditbetyg är mycket positivt inför vår planerade emission av långfristiga lån på den tyska kapitalmarknaden, säger Lantmännens ekonomi- och finansdirektör Ulf Zenk som också ser allmänna fördelar med Moody´s betyg.

– Det är positivt för Lantmännen att ha ett  officiellt kreditbetyg som våra investerare kan relatera till. Kreditbetyget är i linje med våra förväntningar och är ett kvitto på att vi är ett långsiktigt finansiellt stabilt företag, konstaterar Zenk.
– Detta förbättrar våra möjligheter till finansiering i framtiden, via svenska och internationella kapitalmarknader, till fördelaktiga villkor. Vi får samtidigt en ökad tillgänglighet till kapital.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Stora brister inom handelns arbetsmiljö

Bara var tredje butik låter anställda rotera mellan arbetsuppgifter och drygt hälften av dem bryter mot regler om kassaarbete max två timmar i sträck.

Lagar skollunch inom planetens gränser

Lagar skollunch inom planetens gränser

I samarbete med Orklas matkreatörer har skolor i 36 kommuner som mål att under en hel vecka laga skolluncher som håller sig inom planetens gränser.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.