Lidl nominerat för grönt byggande

Lidl har nominerats till ett pris för hållbart byggande.
Det handlar om Sweden green building awards.
11 oktober delas priserna ut.

Sweden green building awards utser varje år Sveriges bästa personer och projekt inom hållbart samhällsbyggande.
I år är Lidls hållbarhetsansvarige på fastighetssidan, Mattias Tas (bilden), en av tre finalister i kategorin Årets person inom hållbart byggande.

– Den här nomineringen är resultatet av en gedigen insats av hela teamet under många år och ännu ett kvitto på att vi är viktiga för hållbart samhällsbyggande och ett bolag som hela tiden vill ligga i framkant, säger Mattias Tas.

Lidl driver utvecklingen av hållbarhet inom dagligvarubranschen och har idag några av världens grönaste handelsbyggnader.
Mattias Tas som är hållbarhetsansvarig för fastighetsavdelningen på Lidl, placerade sig tidigare i år på listan för 2019 års mest spännande hållbarhetstalanger under 33 år och är nu även finalist i SGBC Awards i kategorin Årets Person.

– Vi är mycket glada och stolta över att vårt hållbarhetsarbete uppmärksammas och gör skillnad, där våra medarbetare har ett stort ansvar och spelar en viktig roll i vår ambition att vara branschledande inom hållbar utveckling, säger Thomas Brattlöw, fastighetsdirektör Lidl Sverige.