ANNONS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lidl på Gotland först i världen

Lidl på Gotland blir världens första klimatneutrala livsmedelsbutik.
Det sker efter ett historiskt handslag där Swedish green building council, SGBC, konstaterade att den nya butiken blir världens första klimatneutrala livsmedelsbutik enligt NollC02-certifieringen.

Gotlands första Lidl-butik beräknas ska stå klar i juli 2020 och därmed tar Lidl tar ytterligare steg i att minska sin totala klimatpåverkan.
Nu står det klart att Lidl blir först att klara branschens tuffaste hållbarhetscertifiering – NollCO2.

Butiken i Visby har uppfyllt certifieringskraven om netto nollutsläpp under hela byggnadens livstid, från materialtillverkning till demontering.
Detta befästes i måndags då SGBC överlämnade certifikatet med ett historiskt handslag.

– Det var inte längesedan som klimatneutrala matbutiker kändes som en avlägsen framtidsvision och som något för experimentella forskningsprojekt. Certifikatet är beviset på att det faktiskt är möjligt och Lidl har nu nått en mycket viktig milstolpe för framtidens hållbara livsmedelsbutiker. Vi är pionjärer inom hållbart byggande och vår förhoppning är att detta leder till att fler bygger hållbart och därmed bidrar till ökat behov av klimatneutrala material, säger Johan Augustsson, Sverigechef Lidl.

NollCO2-certifieringen är framtagen som ett viktigt steg för att Sverige ska nå sina klimatmål och är bland de tuffaste i världen. Lidl har under många år arbetat för att begränsa klimatpåverkan i sin verksamhet och har bland annat mottagit högsta betyg Outstanding för tre av sina butiker enligt den världsledande miljöcertifieringen Breeam.
Målsättningen är att samtliga nya Lidl-butiker ska miljöcertifieras samt att livsmedelskedjan ska bidra till branschens klimatomställning.

ANNONS <- SWAJPA ->

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch