ANNONS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Lidl välkomnar branschinitiativ

Lidl välkomnar Svensk dagligvaruhandels nya lista.
Det handlar om minskad användning av pesticider i odling av frukt och grönt.
– Hög tid att påskynda minskningen, säger Lidl.

I dagarna presenterar Svensk dagligvaruhandel en ny lista för minskad användning av pesticider i odling av frukt och grönt. Lidl välkomnar initiativet.
Svensk dagligvaruhandels lista är en sammanställning över bekämpningsmedel som bör fasas ut vid produktion av färsk frukt och grönt i länder utanför EU.

Lidl påpekar att man sedan tidigare har en egen, hårdare policy för odling, inköp och kontroll av frukt och grönt med målet att ytterligare minska användningen av pesticider och därigenom ställer högre krav på sina leverantörer än gällande lagstiftning.

– Vi ställer tuffa krav på våra odlare för att säkerställa att våra kunder får frukt och grönt av högsta kvalitet. Dessutom har vi det mest omfattande programmet för kontroller för att vill vi säkra att leverantörerna lever upp till kraven i branschen. Vi vill att våra kunder ska kunna lita på vårt sortiment och veta att vi sätter deras hälsa i första rummet, säger Mia Brodén-Borgvall, kvalitetschef hos Lidl i Sverige.

– När våra tester visar att en frukt eller en grönsak ger utslag för över en tredjedel av tillåtet gränsvärde larmar vi våra leverantörer. Vi har satt tuffa mål om låga värden för att vara tydliga med att vi inte accepterar onödig användning av pesticider, berättar hon.
Lidl har inlett utfasningen av pesticider som är tillåtna att använda inom och utanför EU. Redan i år fasas ett antal pesticider ut. Utfasningen av ytterligare ämnen fortsätter under 2020 och 2021.

ANNONS <- SWAJPA ->

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch