Många beredda äta nytt till jul

Stenhårt konservativa inför julmaten?
Nja.
City Gross nya undersökning visar att sex av tio är villiga att byta ut maträtter till jul.

Mycket av den julmat svenskarna äter har en lång historia. Samtidigt har de senaste decennierna inneburit en uppluckring av vad vi äter under juldagarna.
Även om skinkan, julkorven och köttbullarna är kvar på bordet har nya rätter tillkommit och kanske är det dags för ytterligare nyheter nu?

I vilket fall visar en ny undersökning från City Gross att 59 procent av de som svarat i undersökningen kan tänka sig att byta ut en eller flera rätter på julbordet mot något nytt.
Inte helt oväntat är de yngre – 18-29 år – bland de svarande än mer öppna för förnyelse. I den gruppen kan 67 procent gärna byta ut en eller två rätter medan 14 procent kan tänka sig att ta steget fullt ut och byta ut allt på matbordet.

– Det traditionella julbordet, med julskinka, köttbullar och sill, är för många en självklarhet. Samtidigt visar sifforna att en majoritet av svenskarna kan tänka sig att byta ut klassikerna. I år vill vi uppmuntra till en härlig jul med nya smaker. Andra länders julmåltider är en riktigt bra inspirationskälla, säger Henrik Weiden som är tf marknadschef hos City Gross som låtit göra undersökningen.