Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Matsmart öppnar i Danmark

Matsmart öppnar i Danmark.
Där blir namnet Motatos.
Men inriktningen mot matsvinn blir naturligtvis densamma även på dansk mark.

Den svenska nätbutiken Matsmart expanderar och öppnar i Danmark under namnet Motatos.
– Såväl danska folket som danska producenter är väl medvetna om matsvinnets onödiga miljöpåverkan, så det känns som ett naturligt steg för oss, säger Matsmarts vd Karl Andersson.

Matsmart säljer exempelvis felmärkta produkter, säsongsvaror eller utgående sortiment till rabatterade priser. Nu öppnar nätbutiken i Danmark under namnet Motatos, som är en lek med ordet ”tomatoes”.
– Motatos fungerar bra tillsammans med vår affärsidé om att mat fortfarande är fantastisk trots att en etikett råkar sakna en bokstav, säger Karl Andersson.

Namnet Motatos uppskattades inte enbart internt, utan mottogs också positivt när det testades på utvalda danska konsumenter. När domänen dessutom kunde köpas loss för en knapp hundralapp var det inget att tveka på.
– Vi letade efter en ”bortglömd” domän som valts bort av andra i jakten på mer perfekta namn, men som vi vill ge en andra chans.

Den danska hemsidan Motatos.dk erbjuder mat med upp till 90 procents rabatt och levererar över hela Danmark. Det är samma affärsidé som Matsmart haft i Sverige sedan starten 2014, och i Finland sedan nätbutiken startade där 2017. Förra året omsatte Matsmart 276 miljoner kronor.
– Vår vision är en värld utan matsvinn och det är för att kunna rädda ännu mer mat som vi tar steget ut på fler marknader. Nu ska vi underlätta för danskarna och de danska producenterna att göra en insats för miljön.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

Annons

Slappna av i en minut.

Läs mer här.

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.