ANNONS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Matsmart öppnar i Danmark

Matsmart öppnar i Danmark.
Där blir namnet Motatos.
Men inriktningen mot matsvinn blir naturligtvis densamma även på dansk mark.

Den svenska nätbutiken Matsmart expanderar och öppnar i Danmark under namnet Motatos.
– Såväl danska folket som danska producenter är väl medvetna om matsvinnets onödiga miljöpåverkan, så det känns som ett naturligt steg för oss, säger Matsmarts vd Karl Andersson.

Matsmart säljer exempelvis felmärkta produkter, säsongsvaror eller utgående sortiment till rabatterade priser. Nu öppnar nätbutiken i Danmark under namnet Motatos, som är en lek med ordet ”tomatoes”.
– Motatos fungerar bra tillsammans med vår affärsidé om att mat fortfarande är fantastisk trots att en etikett råkar sakna en bokstav, säger Karl Andersson.

Namnet Motatos uppskattades inte enbart internt, utan mottogs också positivt när det testades på utvalda danska konsumenter. När domänen dessutom kunde köpas loss för en knapp hundralapp var det inget att tveka på.
– Vi letade efter en ”bortglömd” domän som valts bort av andra i jakten på mer perfekta namn, men som vi vill ge en andra chans.

Den danska hemsidan Motatos.dk erbjuder mat med upp till 90 procents rabatt och levererar över hela Danmark. Det är samma affärsidé som Matsmart haft i Sverige sedan starten 2014, och i Finland sedan nätbutiken startade där 2017. Förra året omsatte Matsmart 276 miljoner kronor.
– Vår vision är en värld utan matsvinn och det är för att kunna rädda ännu mer mat som vi tar steget ut på fler marknader. Nu ska vi underlätta för danskarna och de danska producenterna att göra en insats för miljön.

ANNONS <- SWAJPA ->

SENASTE NYHETERNA

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

NYHETSBREV.

- FEM snabba
- Varje vardag
- Vid lunch