Midsona har köpt Ekko Gourmet

Midsona har under sommaren köpt Ekko Gourmet i Malmö.
Man betalar 6,5 miljoner kr för företaget som producerar frysta vegetariska varor.
Grundaren Jared Christensen kommer att jobba hos Midsona.

Man brukar tala om folk som börjar en silversked.
Jared Christensen började med en glasslev.
Nyazeeländaren kom till Sverige som kock och startade Ekko Gourmet.

Ett antal år senare kunde han konstatera att han, efter starten där han lånade ett kök och öste upp röran till jordnötsbiffarna med en glasslev, tagit sig till en omsättning över tio miljoner kr och med sina frysta vegetariska produkter i ett tusental svenska butiker.

Nu blir Ekko Gourmet en del av Midsona.
Köpet offentliggjordes tidigare i sommar och välkomnades av Midsonas vd Peter Åsberg.

– Vi har följt Ekko Gourmet under ett antal år och är mycket glada åt att bolaget nu blir en del av Midsona, sade Åsberg.
– Ekko Gourmet har ett sortiment som kompletterar Midsona väl och vi ser fram emot att tillsammans bygga vidare inom frysta vegetariska varor.

Midsona köpte Ekko Gourmet för 6,5 miljoner av Jared Christensen, som ägde 92 procent av företaget,  och Stuart Todd Walker som var innehavare av resterande 8 procent.

Jared Christensen kommer nu att fortsätta arbeta inom Midsona.
Han gör det som ansvarig för innovation och produktutveckling inom frysta varor.