Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Miljardtapp för Mall of S-ägaren

Mall of Scandinavias ägare gör miljardförluster. | Foto av Michael Erhardsson
URW, ägare till bland annat Mall of Scandinavia, redovisar ett kraftigt försämrat resultat med mer än 14 procent lägre hyresintäkter första halvåret.

Unibail-Rodamco-Westfield, förkortat URW, är shoppingcentrumjätten som äger 125 shoppingcentra, konstorsbyggnader och konferensanläggningar i Europa och USA.
I Sverige är paradinnehavet Mall of Scandinavia i Solna men URW äger även Täby centrum, Solna centrum och Nacka Forum.

Nu rapporterar URW ett kraftigt försämrat resultat första halvåret i år, ett halvår där hyresintäkter minskat till 1 065 miljoner euro, motsvarande cirka 11 miljarder kronor, en minskning med 14 procent jämfört med första halvåret 2019.

Det har förstås fått aktiespekulanterna att dra sig undan och URW har tappat 65 procent av sin kurs på Amsterdam-börsen hittills i år.
Vinsten per aktie har sjunkit med 28 procent och var under första halvåret 4,65 euro. Av de 1,80 euro i vinst per aktie man tappat anger URW att coronapandemin står för 1,45.

Mest har man tappat hyresintäkter i Österrike och Storbritannien med hårda corona-nedstängningar medan man klarat sig bäst i Sverige och Nederländerna där shoppingcentrum om än med begränsningar varit öppna hela tiden.

– Efter återöppningen har besöksantalet och försäljningen återhämtat sig bättre än väntat. Det visar att våra centrum fortsätter att vara attraktiva destinationer för människor att besöka och kommer att se en ökad aktivitet medan livet återgår till det normala, skriver bolaget i halvårsrapporten.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.