Mindre matsvinn med digital coach?

Mindre matsvinn med digital coach?
En digital coach ska minska matsvinnet, hoppas Ica. Foto: Pressbild Ica
Mindre matsvinn med digital coach? Det hoppas Ica som genom Icax och foodtechföretaget Whywaste nu testar en digital svinncoach i fyra butiker.

Mindre matsvinn med digital coach? Det hoppas Ica som genom Icax och foodtechföretaget Whywaste nu testar en digital svinncoach i fyra butiker.

Som en del i Icas arbete för minskat klimatavtryck och minskat matsvinn samarbetar Ica genom Icax med foodtechföretaget Whywaste.
Inom ramen för samarbetet testas under hösten en digital svinncoach i fyra Ica-butiker.

Den nya lösningen kan med hjälp av artificiell intelligens (AI) i realtid ge butiksspecifika, databaserade rekommendationer för hur butiken kan förebygga- och minska sitt svinn.
WhyWaste har skapat en digital AI-lösning som med hjälp av ett löpande flöde från flera datakällor från Icas affärssystem i realtid genererar rekommendationer för butiken om hur de ska hantera olika produkter.

Lösningen, tillsammans med existerande system, processer och rutiner, är tänkt att bli en pusselbit i Icas svinnstrategi. För att minska matsvinnet måste vi arbeta i flera led. Exempelvis, en vara som är nära att passera bäst före-datum får rekommendationen att prissänkas eller skickas till köket för att användas i butiksproducerad färdigmat.

Eller så säger coachen till att vid 10.00 ska du grilla fyra kycklingar i rotisseriet, men vid 16.00 är det bra om du kör i gång 13 stycken, för snart kommer försäljningen öka.
Detta är bara några få exempel på flera möjliga rekommendationer kopplat till sortiment, processer och rutiner samt åtgärder i butik, skriver Ica.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil